Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

  • EN

Odbor informačních technologií

Přechod na Microsoft 365

Přechod na Microsoft 365

Technické údaje Microsoft 365 na MENDELU:

Jak postupovat:

Pro přechod na Microsoft 365 na stránce Osobní administrativa v UIS (https://is.mendelu.cz/auth) najděte v sekci "Technologie a jejich správa" odkaz "Doručování univerzitní pošty".

Technologie a jejich správa

Změnte Váš server pro doručování univerzitní pošty na volbu Microsoft 365 a potvrďte tlačítkem "Nastavit distribuční server".

Doručení univerzitní pošty

Pokud stránka Doručování univerzitní pošty volbu Microsoft 365 neobsahuje, kontaktujte svého integrátora. Standardní nárok na tuto službu mají všichni aktivní studenti a zaměstnanci univerzity, nepatříte-li ani do jedné z těchto skupin bude Vám na Vaši žádost oprávnění na služby Microsoft 365 přiděleno individuálně.

Změna distribučního serveru pro doručování pošty je časově náročná, zpravidla probíhá 60-90 minut a proto vyčkejte do úplného přepnutí distribučního serveru.

Práce v systému UIS není v tuto dobu omezena, lze tak pracovat v jiných aplikací s vyjimkou původní pošty, kam již nemusí být maily doručovány. Nedoručené maily však budou již doručeny do nové schránky v Microsoft 365 a tak o žádnou zprávu během přechodu nepřijdete.

Žiadosť o zmenu

Po úspěšném provedení požadavku na příjem pošty v Microsoft 365 jste o změně informováni zásadní informací v záhlaví UIS. Také se Vám se v záhlaví informačního systému objevuje místo počtu zpráv text Microsoft 365, který je odkazem do rozhraní Microsoft 365. Vaše původní schránka v UIS zůstává i po této změně dostupná přes odkaz "Poštovní schránka" v Osobním managementu. Původní obsah schránky je Vám rovněž zachován, pouze nové zprávy jsou již doručovány do schránky Microsoft 365.

Upozornenie

Aktualizace/změna hesla při problému s přihlásením

V případe chybové hlášky při přihlášení, pokud jste jsi jisti, že zadáváte správne heslo, je potřeba aktualizace/změna hesla v UISu. Touto akcí se Vaše heslo zaregistuje k Vašemu účtu v celouniverzitním registru.

V osobní administrativě v UIS (https://is.mendelu.cz/auth) najděte v sekci Nastavení informačního systému a klepněte na odkaz Změna hesla.Na stránce Změna hesla (https://is.mendelu.cz/auth/system/zmena_hesla.pl) vložte Vaše aktuální heslo do všech tří vstupních polí. Můžete se též rozhodnout pro heslo nové, pak stávající heslo vložíte do pole Staré heslo a do pole Nové heslo a Kontrolní zadání vložte heslo nové. V tom případě věnujte pozornost přehledu požadavků na nové heslo nad formulářem.

Změna hesla

Nyní se již můžete buď přes odkaz Microsoft 365 přímo z UIS nebo zadání do prohlížeče adresy http://o365.mendelu.cz přihlásit:

V případě, že se přihlašujte z univerzitní sítě, je Váš login již předvyplňen a stačí doplnit jen své heslo (shodné s heslem do UIS), pokud se připojujete z jiného místa připojeného k internetu, je nutné v přihůlašovací stránce vyplnit správný Váš login i heslo.

Přihlášení

Poté již se Vám zobrazí uživatelské rozhraní Outlook Web Access, kde můžete začít plnohodnotně využívat služby Microsoft 365.

Uživatelské rozhraní Outlook

Pro odhlášení ze služeb Microsoft 365 klikněte na položku "odhlásit" a poté zavřete Váš internetový prohlížeč (vč. všech oken). Jedině tak dojde k úplnému odhlášení z Microsoft 365.

Popis základního ovládání Microsoft 365 najdete v návodu Začínáme v Microsoft 365.