Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

  • EN

Odbor informačních technologií

Moodle pro studenta

Průvodce pro studenty

Ikona moodle pro studenta

Vítejte v Moodle MENDELU, vašem virtuálním učebním prostředí! Moodle je moderní online platforma navržená tak, aby vám usnadnila a zpříjemnila vaše studium. Tato uživatelsky přívětivá a interaktivní platforma slouží jako centrální místo pro získávání informací, komunikaci s učiteli a spolupráci s vašimi spolužáky. Na Moodle budete mít přístup k vašim kurzům, úkolům, materiálům a diskusním fórům, což vám umožní studovat a učit se kdykoliv a kdekoliv podle vašich potřeb a časových možností. Platforma Moodle je navržena tak, aby vám usnadnila sledování vašeho pokroku a umožnila vám efektivnější organizaci vašeho studijního procesu.

Níže najdete možnosti zapsání se do kurzu, kde může začít vaše online výuka!

Další kapitoly:

Přihlášení

Přihlášení probíhá skrze tlačítko Shibboleth login (napravo) pomocí přihlašovacích údajů do UIS. Po prvním přihlášení se vytvoří účet a učitel může studenta manuálně zapsat nebo se student zapsat do kurzů sám.

Zapsání do kurzu

Možnosti zápisu:

  • Zápis manuálně učitelem: V tomto případě nemusíte nic dělat a v Moje kurzy Vám přibyde nový kurz a získáte v tomto kurzu status studenta.
  • Volný zápis: Pokud je kurz volně přístupný hostům, můžete jej vyhledat v kategoriích ve Všechny kurzy a vstoupit do něj. Nestanete se však studentem, vidíte však obsah.
  • Zápis sebe sama bez klíče: Do kurzu s povoleným zápisem sebe sama se můžete přihlásit sami. Po vyhledání kurzu a kliku na tlačítko zápisu se stáváte studentem kurzu a můžete plnit činnosti.
  • Zápis sebe sama pomocí klíče: Do kurzu s povoleným zápisem sebe sama se můžete přihlásit sami pomocí klíče. Najdete váš kurz a po vstupu a zadání klíče se zapíšete a stáváte se studentem.

Práva v kurzu k různým činnostem včetně toho jak jsou hodnoceny nebo kolik máte pokusů si nastavuje váš vyučující. To, že nemůžete znovu spustit např. test není důvod pro kontaktování podpory, ale vašeho vyučujícího.