Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

  • EN

Odbor informačních technologií

Omezení úložných kapacit v prostředí MS365

Omezení uložiště OneDrive

Každý uživatel Microsoft 365 měl původně k dispozici až 1 TB (1000 GB) úložného prostoru na OneDrive pro své pracovní nebo studijní soubory. Nicméně, v důsledku rozhodnutí společnosti Microsoft o snížení celkové dostupné kapacity pro univerzitu, bude od 1.9.2024 úložný prostor omezen. Nově bude k dispozici pro každého zaměstnance 100 GB a pro každého studenta pouze 10 GB.

Omezení uložiště MS Teams / Týmové skupiny

V rámci skupin a týmů je limit pro každou skupinu aktuálně nastaven na 1 TB. Postupně bude tato kapacita také snižovánana 100 GiB. Doporučení je obdobné jako u One Drive. Pro ukládání záložních či archivních dat, je vhodné využít jiné typy univerzitních úložišť, zejména pokud se jedná o soubory většího objemu.

Dotazy a doporučení


Nenašli jste radu pro Vás? 

V případě větších objemů dat, nebo potřeby individuální konzultace se můžete obrátit na OIT (Odbor informačních technologií) prostřednictvím emailu helpdesk@mendelu.cz , kde vám pomůžeme najít vhodné řešení pro Vás.